Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

На 3-ти май магазините в цяла Гърция ще работят

27 Април 2015 / 16:04:17  GRReporter
1267 прочитания

В неделя, 3 май магазините в цяла Гърция ще бъдат отворени с работно време от 11:00 до 20:00, съобщи Гръцката асоциация на фирмите за търговия на дребно. В допълнение, дните от 2 до 10 май ще бъдат дни на намаления във всички търговски обекти.

Но за разлика от желаещите да посетят магазините и да се възползват от по-ниските цени на стоките, кандидатите да посетят гръцките острови на 1 май няма да имат тази възможност.

Причината е стачката, която обяви Общогръцката федерация на морските работници за екипажите на пътническите и товарните кораби от полунощ в четвъртък 30 април срещу петък 1 май до полунощ срещу събота 2 май.

Исканията на стачкуващите са възстановяването на трудовите и осигурителните им права във вида от времето преди началото на кризата, подписването на колективни трудови договори в бранша и незабавно изплащане на заработените от екипажите заплати от предишни месеци.

В същото време Пътна полиция предприема засилени мерки за безопасността по пътищата. С тази цел се забранява движението на товарни автомобили с тонаж над 1,5 тона:

-на 30 април от 16:00 до 22:00

-на 1 май от 08:00 до 13:00

-на 3 май от 15:00 до 21:00.

Категории: Компании магазини работа в неделя намаления кораби стачка забрана за тежкотоварни автомобили
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus