Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Мощна демонстрация в подкрепа на отрицателния вот

29 Юни 2015 / 19:06:14  GRReporter
1680 прочитания

Анастасия Балездрова

Хиляди хора се стекоха на демонстрация в центъра на Атина и срещу подписването на каквото и да е споразумение с кредиторите. Демонстрацията започна в 19,30 часа.

 Под звуците на музиката на Микис Теодоракис хиляди гърци издигнаха лозунги само с една частица "НЕ" - не на споразумението с кредиторите, не на политиката на бюджетни ограничения, не на оставането в еврозоната.

На централния площад Синтагма има хора от всякаква възраст, всички те привърженици на СИРИЗА и Независимите гърци - двете партии, които в момента управляват Гърция. Много от тях са дошли от провинцията със специално организирани автобуси.

На плаката пише "Гласуваме НЕ на споразумението с кредиторите". В неделя, 5 юли гърците ще трябва на национален референдум да гласуват дали искат споразумение с кредиторите и оставане в Еврозоната, или обратно - не искат споразумение и предпочитат да се върнат към драхмата.

Категории: СИРИЗА демонстрация референдум отрицателен вот споразумение с кредиторите напускане на еврозоната
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus