Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Меймаракис овладя настроенията в Нова демокрация

24 Юли 2015 / 15:07:50  GRReporter
971 прочитания

Политическата комисия на Нова демокрация одобри единодушно решението на партийните органи за оставането на Евангелос Меймаракис начело на партията. Лидерът на „сините” ще остане на тази позиция до пролетта на 2016, когато ще се задействат процедурите за избор на нов председател.

След интензивните брожения в партията през изминалите дни Меймаракис получи политическия мандат, който целеше от началото и доказа, че бе най-хладнокръвният и ловък играч, пишат гръцки медии.

След дългогодишна пауза той въведе отново термина „реформаторски социален център”  и с това показа, че Нова демокрация се измества от дясната част към средата на политическия център. В речта си пред членовете на политическата комисия призова всички онези, които през изминалите години се бяха отдалечили от партията да се завърнат към нея.

„Нова демокрация следва пътя на социалното реформаторско дело, на логиката, умереността и съвместното съставяне на новата си програма. Искаме да поканим всички, независимо за коя партия са гласували да дойдат при нас за доброто на страната. Ние изразяваме безработните, многодетните семейства, младежите, чиито мечти бяха разбити и социално слабите”, отбеляза той.

Меймаракис не изключи вероятността в Гърция да настъпят бурни политически събития, въпреки че отбеляза, че правителството няма причина да свика предсрочни избори. Паралелно с това разкритикува остро правителството, като обвини СИРИЗА и Независимите гърци, че „срутиха страната за шест месеца”.

„Дали ще започне перипетии за гръцкия народ, за да реши вътрешнопартийните си проблеми”, се запита Меймаракис и допълни; „Когато ни кажат защо ще обявят избори, тогава ще им обясним, че ще ги спечелим”.

Лидерът на Нова демокрация призова правителството да не предизвиква основната опозиционна партия, която, както подчерта „ще се опълчи, когато различията помежду ни са сериозни в и извън парламента”. Той подчерта по категоричен начин, че партията му подкрепя европейската перспектива на Гърция. „Не гласуваме мерки и не подкрепяме правителството”.

Категории: Политика Нова демокрация лидер Евангелос Меймаракис реформаторски социален център критика срещу правителството
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus