Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Лафазанис прави нова партия с Микис Теодоракис

21 Август 2015 / 11:08:22  GRReporter
943 прочитания

За последна битка се готвят и в премиерската резиденция Максиму и несъгласните, които смятат да учредят нова партия.

В новата формация се очаква да се включат депутатите от Лявата платформа, гласували против меморандума, а в СИРИЗА остават депутатите гласували „въздържал се”.

Според източници, вече е обсъдено и се очаква в новата партия да се включи и легендарният композитор Микис Теодоракис, като ще има координационен екип, който ще представлява всички течения. Основен фактор ще бъде Лявата платформа начело с Панайотис Лафазанис, като изглелжда вече е сигурно и участието на Зои Констандопулу. Засилени контакти се осъществяват и с Алекос Алаванос и Манолис Глезос.

Разговори се провеждат и с членове на движения и организации от извънпарламентарната левица (партията Андарсия и др.).

Следващият ход на политическата «шахматна дъска» от страна на Лафазанис включва депутатите, които ще влядат в новата партия първо да станат независими. Очаква се заявление за това да подадат 25 депутати от СИРИЗА, подкрепящи Лавата платформа.

Вече се обмисля и наименованието на новата партия. Едно от обсъжданите предложения било Единен фронт срещу меморандума, а друго – Народно единство. Ако новата партия бъде учредена, ще бъде съставена и нейна парламентарна група, която също ще получи проучвателен мандат за съставяне на правителство.

 

 

Категории: Лява платформа СИРИЗА разцепление нова партия Микис Теодоракис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus