Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Комисиите одобриха меморандума, очаква се пленарно заседание

13 Август 2015 / 22:08:18  GRReporter
680 прочитания

Комисиите по финанси и право на гръцкия парламент одобриха по принцип и на второ четене текст по текст съдържанието на третата Спасителна програма. Обсъжданията преминаха в атмосфера на крайна нетърпимост и остри политически полемики.
    Малко след 22,30 започна поредният Председателски съвет, който трябва да определи подробно процедурата по гласуването на третия Меморандум. След приключването на Председателския съвет се очаква да започне и пленарното заседание, без да се знае какъвто и да е начален час.
    Сред депутатите на СИРИЗА цари пълен разкол като партията се движи между разцепление и унищожение. По-малко драматични, но също толкова язвителни бяха и дебатите в парламентарната група на Нова демокрация, която в крайна сметка реши да подкрепи Меморандума.
    Докато гръцкият парламент се забърка в дискутирането на процедурни детайли, финландският одобри новата тригодишна спасителна програма за Гърция на стойност 89 милиарда евро.
    Очаквайте подробности.

Категории: гръцки парламент трета спасителна програма СИРИЗА Нова демокрация финландски парламент
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus