Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Коалиционният партньор на СИРИЗА изпрати проевропейските гърци в Аушвиц

25 Юни 2015 / 11:06:25  GRReporter
1108 прочитания

Възмущението на Централния еврейски съвет предизвика снимката, която качи във Facebook депутатът от Независимите гърци Димитрис Каменос критикувайки демонстрациите „Оставаме в Европа“.

По-конкретно, това, което предизвика реакцията на организацията на евреите в Гърция, бе фактът, че Димитрис Каменос използва снимка от входа на концентрационния лагер „Аушвиц“, в която надписът «Arbeit Macht Frei» е заместен от девиза «Оставаме в Европа» на всички онези, които се обявиха „за“ оставането на страната в еврозоната и Европейския съюз.

«Казват „Оставаме в Европа“, „на всяка цена“ казват, „дайте да подпишем всичко“, казват. Аз казвам „да“, след като платят цената», написа под снимката депутатът от Независимите гърци.

«Призоваваме председателя на гръцкия парламент и представителите на всички демократични партии да осъдят това злонамерено оскверняване на паметта на 6-те милиона евреи и всички останали жертви на Холокоста, защото то принизява борбата срещу фашизма и нацизма в страната ни», се посочва в съобщението на  организацията на евреите в Гърция.

«Не бива да оставаме безразлични, защото ако като общество позволим изкривяване на историческата памет за Холокоста, това ще е все едно отваряме отново портите на „Аушвиц“, за да бъдат извършени нови престъпления срещу човечеството», завършва съобщението на Централния еврейски съвет.

Действието на гръцкия депутат предизвика реакции и извън страната. Унгарският журналист Золтан Консицки отговори в социалната мрежа Twitter със следното съобщение: "Гръцки депутат публикува този ужас. На табелата пише: "Оставаме в Европа". Честно казано, м... ти. Аз загубих членове на семейството си там".

 

Категории: СИРИЗА Независими гърци депутат снимка Аушвиц демонстрации
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus