Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Ключови министри се обявяват против споразумението с кредиторите

14 Юли 2015 / 12:07:34  GRReporter
1029 прочитания

Несъгласието си със постигнатото вчера сутринта споразумение с кредиторите изразиха ключови министри от кабинета на Алексис Ципрас. Тонът даде министърът на отбраната Панос Каменос, който е и лидер на коалиционния партньор на СИРИЗА - Независими гърци. Той заяви, че партията му ще гласува само това, за което са се споразумели политическите лидери преди пътуването на Алексис Ципрас до Брюксел. “Някои искат преврат, искат да падне правителството ни и да дойде на власт друго правителство, за което не е гласувал гръцкият народ”, подчерта Каменос.
    На същата вълна е и министърът на развитието Панайотис Лафазанис, който пък е лидер на Лявата платформа в Коалицията на радикалната левица. Той директно призова Алексис Ципрас да се оттегли от постигнатото вчера “неприемливо” споразумение с кредиторите. Лафазанис нарече Германия “икономически убиец” и “навъсен изнудвач”.

Категории: Алексис Ципрас споразумение с кредиторите правителство на СИРИЗА коалиционен партньор Независими гърци гласуване в парламента Лява платформа
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus