Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Изненадващ обиск в гръцкия офис на UBS

15 Декември 2015 / 14:12:04  GRReporter
660 прочитания

Гръцки икономически прокурори проведоха внезапен обиск в офисите на банка UBS в Атина. По време на извършената проверка те идентифицирали около 200 гръцки граждани с големи влогове в банката. Според гръцки медии техните имена фигурират в списъка, който икономическите власти на германската федерална провинция Северен Рейн- Вестфалия изпратиха наскоро до гръцкото министерство на финансите.

Гръцките власти нахлули в офисите на банката в петък вечерта и според източници конфискували хард-дисковете на компютрите и документация както от банковия клон, така и от офиса на известен гръцки брокер, който си сътрудничел с нея. В иззетата документация се съдържали номера на банкови сметки, имена и суми.

Според източници най-малкият от влоговете на идентифицираните 200 гръцки граждани в банката е на стойност 1,5 милиона, а най-високият – 12 милиона евро. Разследването е било проведено по нареждане на икономическия прокурор Панайотис Атанасиу и извършено от прокурорите Янис Драгацис, Елени Тулупаки и Христос Дзурас.

През следващите дни се очаква да бъде прието законово нареждане, което ще даде възможност на разследваните вложители да декларират сумите и да платят съответните данъци, за да избегнат налагането на тежки глоби и провеждането на детайлни проверки.

Категории: обиск в гръцкия офис на банка UBS 200 гръцки вложители гръцки икономически прокурори
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus