Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцкият военен министър заплашва да изпрати джихадисти в Берлин

09 Март 2015 / 17:03:21  GRReporter
958 прочитания

„Ако нашите партньори-кредитори се опитат да нанесат удар върху Гърция, тогава гръцкото правителство ще анулира Дъблинската конвенция и ще изпрати в Берлин имигрантите, които се намират на гръцка територия“, заяви министърът на отбраната Панос Каменос по време на Националния съвет на Независимите гърци.

Той подчерта, че ако сред имигрантите, които ще бъдат изпратени в Европейския съюз, има и хора, подкрепящи Ислямска държава, отговорността за това ще принадлежи изцяло на Европа, «която ще е нанесла удар върху Гърция».

Панос Каменос изрази подкрепата си за усилията на финансовия министър Янис Варуфакис и външния министър Никос Кодзияс в преговорите им с европейските партньори. За Варуфакис той посочи, че «не се е огънал» по време на срещата на Eurogroup, където е бил «сам срещу 18». За външния министър Каменос каза, че е описал правилно гръцката политика, когато е предупредил, че ако Гърция падне, „ще се превърне във вход за джихадисти“.

Едновременно с това лидерът на Независимите гърци увери, че правителството няма да продължи политиката на затягане на коланите, която би довела до още повече безработица, нито ще изпълнява «нареждания, които чрез тежките данъци ще доведат до конфискация на лично и държавно имущество».

«Преговаряме, тъй като сме решили, че няма да се върнем към политики, които докараха Гърция до хаос, а гръцкото семейство до бедност», добави Каменос.

Той увери също така, че «никой няма да остане ненаказан», особено за скандалните случаи с въоръжението в министерството на отбраната.

Междувременно заместник-министърът по миграционната политика Тасия Христодулопулу заяви, че с цел да се спести време и да се извърши едно „социално добро“, правителството смята да наеме празни апартаменти в цяла Гърция, за да бъдат настанени в тях имигрантите.

Тасия Христодулопулу 

В интервю за изданието RealNews Тасия Христодулопулу посочи, че в опит да бъдат настанени имигрантите, поискали убежище в страната, се предлага да бъдат наети празни хотели, частни клиники, малки цехове, празни обществени сгради, както и ненаети апартаменти в цяла Гърция.

Това решение е избрано, защото може да бъде приложено веднага и е гъвкаво, докато изграждането на нови структури за подслон от открит тип е дълъг и тромав процес. Същевременно по този начин се осигурява доход на собствениците и се улеснява социалната интеграция на бежанците, като се избягва и създаването на гета.

За да се осъществи новата миграционна политика, както обясни заместник-министърът, ще трябва да се усвоят възможно най-много от предвидените за подобни цели европейски средства.

 

 

Категории: военен министър нелегални имигранти Дъблинска конвенция джихадисти
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus