Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцкият външен министър заплашва Европа с бежанци и джихадисти, ако Гърция фалира

07 Март 2015 / 12:03:28  GRReporter
905 прочитания

„Вие, германците, искате да се задушим. ОК... Обвинявате ни, че сме пропилели парите... Никой не може да отрече нещата, които Гърция е дала на Германия”  заяви гръцкият министър на външните работи Никос Кодзиас на неформалната среща на външните министри от ЕС в Рига, Латвия, и думите му веднага станаха основна тема за германските медии.

Както предаде телевизия Скай, гръцкият външен министър е предупредил, че Европа ще се наводни от бежанци и джихадисти, ако Гърция се срути финансово. 

„Ще има милиони емигранти и хиляди джихадисти, които ще дойдат в Европа, ако Гърция фалира. Западните Балкани не са стабилизирани, след това имаме и Украйна, Сирия, Ирак, Северна Африка. Това е едно надвиснало острие, което може да падне” заяви Кодзиас.

В коментар за начина, който положението в Гърция се описва от медиите и политиците от другите страни на еврозоната, министърът подчерта:

„Това, което ни правят, е политически расизъм. Необходимо е за бъдещето на Европа да се намери друг начин на поведение към Гърция. Това е и геостратегическа необходимост. Вместо това обаче от първите дни се правят опити лека-полека да се саботира правителството на СИРИЗА. Какво ще дойде след него? Десен екстремизъм и хаос?”.

Категории: Никос Кодзиас министър на външните работи среща на външните министри джихадисти бежанци политически расизъм обвинения
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus