Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцкият парламент прие споразумението с кредиторите

16 Юли 2015 / 01:07:09  GRReporter
1266 прочитания

С 229 гласа за, 64 против и шестима въздържали се гръцкият парламент одобри споразумението с кредиторите. Един депутат от СИРИЗА не присъства на гласуването.

Всички членове на парламентарните групи на Нова демокрация, Потами и ПАСОК подкрепиха споразумението, докато колегите им от Комунистическата партия и Златна зора гласуваха против него. Депутатите от коалиционния партньор на СИРИЗА - Независимите гърци също гласуваха в подкрепа на споразумението.

32 от далите негативен вот и шестимата въздържали се са депутати на СИРИЗА. С „не” гласуваха председателката на парламента Зои Констандопулу, бившият финансов министър Янис Варуфакис и бившият заместник-министърна финансите Надя Валавани, която подаде оставка вчера.

Трима членове на правителството също гласуваха с „не”. Те са министърът на икономическото развитие и енергетиката Панайотис Лафазанис, заместник-министърът за социалното осигуряване Димитрис Стратулис и заместник-министърът на отбраната Костас Исихос.

Още във вторник правителствени източници посочваха, че веднага след гласуването премиерът Алексис Ципрас ще проведе разширен ремонт на кабинета. Все още е неясно дали той възнамерява да отлюспи от партията гласувалите срещу споразумението депутати.

Категории: Политика споразумение с кредиторите гласуване в парламента ремонт на кабинета
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus