Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцки бизнесмен в руския списък на забранените лица

31 Май 2015 / 09:05:48  GRReporter
700 прочитания

Москва състави списък с политически личности от Европа, на които им е забранено да влизат в Русия.

Съществуването на списъка беше потвърдено в петък от холандския премиер Марк Рюте. Той отбеляза, че това е реакция срещу наложените на Русия ограничителни мерки заради конфликта в Украйна.

В списъка има общо 89 лица. Между тях е гъркът Теодорос Маргелос, бизнесмен и инвестиционен консултант, който е работил в Украйна. Освен това той беше обвинен от министъра на отбраната Панос Каменос за съпричастност към случая CDS.

Припомня се, че първоинстанционният съд на Атина отсъди, че твърденията на лидера на Независимите гърци Каменос за покупкопродажбата на гръцките държавни облигации CDS са неверни и клеветнически.

Същият г-н Маргелос в изявления за вестник Катимерини твърди, че няма идея защо името му е в списъка.

Представител на ЕС заяви пред Агенция Франс Прес, че „Русия е забранила през последните месеци на много европейски политици влизането на територията на й. Но сега пристъпи към публикуване на имената им”.

Марк Рюте от своя страна заяви, че правителството му осъжда това решение. „Руският списък не се опира на международното право, не е прозрачен ”.

 

Категории: Русия забранителен списък Теодорос Маргелос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus