Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гърция връчи протестна нота на Унгария

17 Септември 2015 / 14:09:58  GRReporter
738 прочитания

Говорителят на гръцкото външно министерство Константинос Кутрас съобщи, че Атина е връчила протестна нота на управляващия унгарското посолство в Гърция. Причината са зачестилите обвинения от страна на говорителя на унгарското правителство Золтан Ковач, но и на други официални представители, че Гърция е виновна за кризата с бежанците. Според тях Атина е допуснала големи пропуски в охраната на външните граници на Европейския съюз". Ако властите в Атина се бяха погрижили юридическата и физическата система за охрана на външните граници на 28-те да работи ефективно, ние днес нямаше да имаме криза с бежанците", посочи Ковач.
    Кутрас окачестви обвиненията на Унгария като “бълнуване”, които гръцката страна не може да търпи, но още по-нетърпими са действията на унгарските власти срещу бежанците, които са недостойни за страна-член на Европейския съюз.
    В подобен тон бе и изказването на комисаря по имиграционната политика Димитрис Аврамопулос, който  заяви, че издигането на стени и използването на оръжие не са решение на проблема. “Морален дълг на Европейския съюз е да помогне на хората, които бягат от ужаса и терора на войната”, каза още Аврамопулос.

Категории: Унгария Гърция протестна нота бежанска вълна Европейски съюз външни граници
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus