Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гърция удължава банковата ваканция с още 2 дни

13 Юли 2015 / 15:07:11  GRReporter
994 прочитания

Постепенното нормализиране на финансовата система, отварянето на банките, постепенното либерализиране на капиталовия контрол, капиталовото подсилване на банките и най-важното - избягването на общото орязване на влоговете са част от следствията на постигнатото тази сутрин споразумение между кредиторите и гръцкото правителство.
    Кореспонденти на световни медии в Брюксел като цитират банкови източници съобщават, че банковата ваканция ще бъде удължена с още 2 дни, а в сряда решението ще се преразгледа отново. Когато отворят, работата им ще е с много ограничения и ще минат много седмици преди да се възстанови нормалният банков ритъм.
    Бордът на директорите на Европейската централна банка реши да остави непроменено максималното ниво ликвидност, което се осигурява на гръцките банки по механизма ELA. Решение за по-смели действия се очаква в края на седмицата, до когато гръцкият парламент трябва да е гласувал реформите, предвидени в споразумението с кредиторите.

Категории: банкова ваканция гръцки банки споразумение с кредиторите Европейска централна банка ликвидност капиталов контрол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus