Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гърция ще се откаже от репарациите, а Германия ще й отпусне още кредити

23 Март 2015 / 15:03:15  Иван Петков
1114 прочитания

В последните няколко анкети читателите ни бяха раздвоени и вотът беше разпръснат между възможните отговори. Не така стоят нещата в последната ни анкета, в която ви попитахме:  "Докъде според вас ще стигне конфликтът между Гърция и Германия?". Спортният въпрос, който изправи двете държави една срещу друга, се оказа искането на Гърция за военни репарации в размер на БВП за 33 години. Такива репарации бяха поискани и от Италия и от България. Един от възможните отговори беше предпочетен от читателите на GRReporter и това предопредели резултатите от анкетата.

На българската страница на сайта ни, 71% от гласувалите читатели дадоха своя глас за отговора, според който Гърция ще се откаже от репарациите, а Германия ще й отпусне още кредити. Едва 13% събира втората по популярност теза, която твърди, че Гърция ще конфискува германски обекти на нейна територия, като започне от института "Гьоте". 9% от читателите са на мнение, че Германия ще изплати исканите репарации, а 7% виждат основен принос за това в лицето на гръцкия финансов министър Янис Варуфакис, който ще пречупи строгостта на германският си колега Волфганг Шойбле.

Само 10% по-малко е категоричността на читателите на английската страница на сайта ни. 61% от тях са избрали като най-вероятен изход от спора между двете държави сценарият, според който Гърция опростява исканите от нея репарации, а Германия дава нови заеми в замяна. 17% от далите своя вот смятат, че Германия ще изплати исканите репарации. 13% застъпват тезата, че Гърция ще конфискува германските имоти на своята територия, като започне със сградата на института "Гьоте". Отново последно място заема твърдението, че Гръцкият министър на финансите ще успее да преодолее строгостта на Шойбле, с което ще прокара исканията за репарации.

Най-разколебани са читателите на гръцката страница на GRReporter. 37%  са предпочели като най-вероятен отговорът, че Гърция ще се откаже от своите искания, в замяна на което Германия ще отпусне поредният нов заем. Близо до него, с 32% се нарежда отговорът, според който Германия ще изплати исканите репарации. По 16% си поделят последните два възможни отговора. Едната част от читателите са на мнение, че Гърция ще конфискува германските имоти, които са на нейна територия, като започне от института "Гьоте". Другата част е уверена, че Янис Варуфакис ще успее да убеди своя колега Шойбле в справедливостта на исканите репарации и Гърция ще получи огромна сума пари, чрез която да излезе от кризата, в която се намира в момента.

Надяваме се да споделите вашето мнение по въпроса, който поставяне в актуалната ни анкета: Според вас, ще се стигне ли до орязване на влоговете в банките в Гърция?. Вашето мнение е ценно за нас! Не забравяйте да обосновете своя вот в коментарите под анкетата.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus