Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гърция оспорва наименованието „фета” на великотърновска фирма

28 Май 2015 / 09:05:37  GRReporter
1515 прочитания

Посолството на Гърция в София е информирало гръцкото министерство на развитието, че българска фирма използва неправомерно наименованието „фета” на българския пазар, съобщават гръцки медии.

Става дума за сирене, което се продава в търговските вериги Picadilly и BMB. Продуктът се описва като меко бяло краве сирене с наименованието „FETAMA”. То се произвежда от фирма „Чех 99” ООД, а на етикета се определя като „cheese Fetama of cow’s milk” (“сирене Fetama от краве мляко”).

Според информацията описанието на етикета на продукта се прилага както на български, така и на английски, руски и сръбски език и това вероятно показва, че той се изнася към съответните държави.

След получения от посолството сигнал Главната дирекция за устойчиво земеделско развитие в гръцкото министерство на развитието изпратила спешно писмо до българското министерство на земеделието и до гръцката Организация за сигурността на храните. В него тя призовава българските власти да предприемат всички предвидени в закона действия, за да бъде преустановено неправомерното използване на наименованието „фета” от страна на българската фирма. 

Категории: ИкономикаКомпании наименование фета българска фирма гръцко министерство на развитието
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus