Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръм рани десетки туристи в Крит

29 Май 2015 / 15:05:57  GRReporter
937 прочитания

Тази сутрин гръм удари археологическия обект с двореца в Кносос, на остров Крит, в резултат на което бяха ранени най-малко 19 руски туристи.

От всичките 19 души, откарани незабавно в болница, 46-годишна жена е получила сърдечен удар и е настанена в болница „Венизелио“, като състоянието ѝ е сериозно. Според първоначалната информация, жената е била бременна, но по-късно лекарите опровергаха това твърдение.

От останалите туристи около 9 са леко ранени, а другите са изпаднали в шок и са били откарани превантивно в болницата. Сред ранените има и две малки деца, които са добре.

Как са били ранени

Тъй като по време на обиколката на археологическия обект в Кносос валял дъжд, руснаците се скрили под едно дърво с чадъри в ръце. Тогава паднал гръм и от оглушителния тътен някои паднали на земята, при което се наранили, а други изглежда били леко ранени от електрическия разряд.

Веднага бил извикан екип на „Бърза помощ“, и с четири линейки всичките 19 туристи били откарани в болницата.

След инцидента археологическият обект, който разполага с гръмоотводи,  е затворен, а полицията е започнала оглед на мястото.

 

 

Категории: гръм Кносос Крит туристи ранени археологически обект
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus