Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гонят бежанци с пожарогасители

11 Август 2015 / 15:08:10  GRReporter
987 прочитания

Днес полицейските сили на остров Кос прибягнаха до пожарогасители, за да се справят с нелегалните имигранти. Това става ден след суматохата, предизвикана от шамар, който полицай ударил на млад бежанец.

Сутринта се стигна до безредици и сблъсъци между полицаи и имигранти, поискали да напуснат острова.

Малко по-рано в свое изявление кметът на острова Георгиос Кирицис отправи апел към правителството да бъде решен незабавно проблемът с незаконните имигранти на острова, които надхвърлят 7 000 души.

«Има опасност да се пролее кръв и да стигнем до неконтролируема ситация», посочва кметът на остров Кос и призовава правителството да вземе незабавно мерки.

По-конкретно Георгиос Кирицис подчертава: «Това е последното предупреждение, което отправям към държавата. На остров Кос са събрани над 7 000 нелегални имигранти. Управлението на проблема вече е невъзможно. Предупреждавам, че опасността да се пролее кръв е напълно реална».

Кметът на острова отбелязва, че правителството е длъжно да поеме своите отговорности и подчертава необходимостта от незабавното преместване на нелегалните имигранти, като за целта бъде изпратен кораб и ако трябва с помощта на военноморския флот. Георгиос Кирицис иска също така на острова да бъдат изпратени специални полицейски части, за да могат да се справят с евентуални безредици и крайни ситуации. Кметът настоява да се прекратят призивите за идентифицирането на имигрантите, тъй като при наличието на 7 000 души, както и между 600 и 800 пристигащи ежедневно, не може да се осъществи нито идентифицирането им, нито пък да се охранява морската граница на страната.

 

 

Категории: нелегални имигранти остров Кос безредици суматоха полицейски части
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus