Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Голям пожар в южен Пелопонес

17 Юли 2015 / 10:07:51  GRReporter
986 прочитания

Голяма площ с ниска растителност гори от ранните часове тази сутрин в област Лакония в южната част на Пелопонес.

До момента не е ясно как е възникнал пожарът, който заплашва село Фаракло. Поради силните ветрове в региона той се движи на изток към село Лахи. Според някои източници вече е наличен втори огнен фронт в близост до село Кастаня.

снимка: Facebook/ Humble Lore

 

Заместник-кметът, отговорен за гражданската защита Янис Сурлас съобщава, че в службата са получени сигнали за изгорели къщи в село Фаракло. Той посочи, че към момента службите не са в състояние да достигнат до селото, за да преценят обстановката от близо. По думите му в момента пожарът бушува на недостъпно място в региона близо до село Лахи.

снимка: Facebook/ Humble Lore

 

Животът на жителите на обградените от огнените езици села не е заплашен, тъй като те са били евакуирани навреме от къщите си.

снимка: Facebook/ Humble Lore

 

В борбата с пожара са включени 45 пожарни коли с над 100 пожарникари, отряд от други 14 души, както и 4 противопожарни коли на местната община. В 06:30 за региона заминаха два противопожарни самолета Канадер, които участват в гасенето на пожара. Малко по-късно в операцията се включиха други два самолета и един хеликоптер. Силните ветрове, които духат в региона затрудняват сериозно опитите пожарът да бъде изгасен.

снимка: flynews.gr

 

Категории: Пожар горска площ южен Пелопонес Лакония евакуирани села
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus