Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Дъжд и гръмотевици за изборите на 25 януари

23 Януари 2015 / 17:01:53  GRReporter
1156 прочитания

Топлото и влажно време през последните няколко дни постепенно ще се промени и през уикенда се очакват обилни валежи и по места гръмотевични бури, съобщават гръцките синоптици. Влошаването на времето ще започне от следобедните часове в петък с дъждове в западните райони, както и в източната част на Егейско море. Краткотрайни валежи и бури се очакват и в останалата част от страната.

В събота най-засегнати от дъждовете ще бъдат регионите на Западна Гърция и островите в северната и източната част на Егейско море, както и Додеканезите. На места валежите се очаква да бъдат интензивни.

В останалата част на Гърция ще превалява, а по високите места и дори в региони със средно висока надморска височина в Западна Македония и Епир се очакват снеговалежи. Ветровете ще са с интензитет 5-7 по скалата на Бофорт, а температурите ще спаднат.

За неделя, когато гърците ще упражнят правото си на глас метеоролозите предвиждат засилена облачност с обилни валежи и бури на островите в източната и южната част на Егейско море. В останалата част на Гърция се очаква облачно време с краткотрайни дъждове, но и интервали със слънчево време. Снеговалежи ще има в планинските региони в централна и северна Гърция.

Интензитетът на ветровете постепенно ще спадне, а температурите няма да се променят особено.

Междувременно силно торнадо причини сериозни щети в крайморското градче Катаколо в западната част на Пелопонес в късните следобедни часове в четвъртък.

Според местния информационен сайт iliaoikonomia силният вятър преобърнал намиращите се на пристанището яхти и съборил дървета. Те на свой ред паднали и нанесли сериозни щети на покриви и огради.

Категории: Новини лошо време валежи бури избори торнадо Катаколо
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus