Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Две явки в Атина поддържал парижкият терорист

27 Ноември 2015 / 10:11:54  GRReporter
634 прочитания

Един от извършителите на кървавите атентати в Париж от 13 ноември, Абделхамид Абауд е поддържал явки в два апартамента в атинските предградия Сеполия и Панграти. Службата за борба с тероризма в съвместна операция с белгийските тайни служби още през януари 2015 засече ДНК в двата апартамента, което не съвпадаше с нито една проба от местната база данни. По молба на френската полиция е направено ново изследване, което установява, че пробите съвпадат с ДНК-то на терориста от Париж.

    Вестник “ Катимерини” съобщава, че първият апартамент се намира на улица  “Астеропис”9 в Панграти и е бил обискиран от полицията на 17 януари. Арестувани са двама чужденци, единият от които е бил екстрадиран в Белгия. Той е имал мобилен телефон, от който са засечени разговори с група ислямисти в Белгия. Два дни по-късно полицията е обискирала и втория апартамент в Сеполия, но там обитателите са успели да избягат. В бързината обаче са оставили пръстови отпечатъци, както и две фалшиви френски шофьорски книжки.

    Очаквайте подробности.

Категории: терористични атаки в Париж Абделхамид Абауд служба за борба с тероризма съвместна операция на гръцките и френските служби Сеполия Панграти ДНК
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus