Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Друго правителство в рамките на този парламент е невъзможно, Гърция отива на избори

21 Август 2015 / 19:08:28  GRReporter
802 прочитания

Лидерът на партията Потами Ставрос Теодоракис заяви след срещата си с председателя на Нова демокрация Евангелос Меймаракис, че подкрепя идеята изборите да се проведат възможно най-скоро. Теодоракис добави, че в неговата партия не вярват, че е възможно съставянето на ново правителство в рамките на настоящия парламент.

Лидерът на Потами уточни, че изборите трябва да се насрочат след като приключат всички предвидени от Конституцията процедури, а именно прочувателните мандати и съветът на политическите лидери. Междувременно настоящият парламент трябва да положи всички усилия да бъдат открити решения за проблема с бежанците и имигрантите, както и за да бъде преодоляно чувството на несигурност, което изпитват гражданите на страната.

По-рано днес вицепремиерът Янис Драгасакис отхвърли поканата на Евангелос Меймаракис да поеме поста премиер в правителство на националното съгласие, съставено с мандата на Нова демокрация.

Чрез пост в Twitter Драгасакис отхвърли категорично всякаква възможност да застане начело на правителство в рамките на настоящия парламент. Той предположи, че поканата е опит на Нова демокрация да обслужи „някакви свои тактически цели”.

Очаква се утре, събота, в 12:00 ч. Евангелос Меймаракис да се срещне с председателя на ПАСОК Фофи Генимата, въпреки че вече изглежда почти невъзможно Нова демокрация да сформира многопартийно правителство в рамките на настоящия парламент.

 

 

 

Категории: правителство на националното съгласие предсрочни избори консултации
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus