Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Димитър Бербатов - изолиран и изящен

02 Октомври 2015 / 08:10:27  GRReporter
1499 прочитания

Мария Спасова
    Трудно равенство извоюва солунския ПАОК с определено по-силния тим на Борусия Дортмунд  в мач, в който треньорът Игор Тудор за първи път включи като титуляр Димитър Бербатов. Целият мач се характеризираше с изключително дефанзивната игра на солунчани с много редки контраатаки и още по-редки удари във вратата на противника. Безспорният фаворит Борусия играеше с няколко резерви, владееше топката в над 65% от времето, играеше добре в средата на терена, но атаката й беше беззъба и безрезултатна.
    Димитър Бербатов беше очевидно изолиран и рядко получаваше пасове от съотборниците си, а когато това се случеше, с лекота овладяваше топката, подаваше точно, не допускаше грешни пасове и на два пъти бе на косъм от отбелязването на гол. На фона на пълния хаос в средната линия на домакините и изобилието от безсмислени разигравания и неточни подавания, играта на българина правеше впечатление с увереност, професионализъм и целенасоченост.
    В мача с Борусия Тудор реши да не включи в състава голмайстора на ПАОК Клаус Атанасиадис и така зрители и фенове отново бяха лишени от възможността да видят има ли наистина химия между Клаус и Бербатов и може ли те да станат двуглавото острие на атаката на солунчани. Все повече се засилват слуховете, че дори и да има такава химия тя е с отрицателен знак и двамата централни нападатели не се сработват добре.
    Като цяло гръцките медии коментират положително както равенството в Солун с елитния германски тим, така и представянето на звездата на българския футбол. “В 59-та минута Бербатов изключително умно преодоля Вайденфелер малко след центъра на терена, като преди това му открадна топката, но изстрелът му беше аут”, отбелязва вестник Катимерини. “Ако този шут на Бербатов беше вътре, това щеше да е голът на годината”, смята вестник Катимерини.
    “Бербатов е ял с лъжичка много мачове като този с Борусия и знае колко е важно да се вземе дори една точка”, е мнението на спортният сайт sport24.gr, който не спестява разочарованието на българина, че тимът му не е победил. “Играхме добре, поведохме в резултата, голът на Борусия беше чиста случайност”, заявява Митко в интервю за OTE TV. “Всеки мач е труден, досега в Лига Европа сме изиграли само две среши. Всичко е в наши ръце, имаме шансове да се класираме, това е и целта ни”, допълва още българинът.
    В неделя на стадиона в Тумба ПАОК ще домакинства на още един силен съперник - атинския Олимпиакос, който във вторник успя да победи лондонския Арсенал на собствения му терен. Игор Тудор все още не е обявил състава си за мача, очакванията са, че Бербатов отново ще е титуляр. sport-fm.gr цитира думите на българската футболна звезда: “Това е важен мач за Гърция. Трябва да възстановим силите си и да се организираме. Знам, че ако вкарам гол, ще направя много щастливи феновете на ПАОК. Щастлив съм тук и с всеки изминат мач придобивам по-голямо самочувствие”.
    Мачът ПАОК-Олимпиакос ще започне в 20,30 часа в неделя.

Категории: Димитър Бербатов ПАОК Борусия Дортмунд Лига Европа стадиона в Тумба Олимпиакос Игор Тудор
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus