Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Димитър Бербатов, Игор Тудор и Кобрата

09 Октомври 2015 / 13:10:34  GRReporter
2134 прочитания

Мария Спасова
    Спортните издания в Гърция съобщават, че Димитър Бербатов и Игор Тудор били видимо раздразнени от информации в българските медии за конфликт между българската футболна звезда и хърватския треньор на ПАОК. “Изненадан съм, че можете да пишете такива неща. Нямам никакъв конфликт с Бербатов”, казал Тудор пред български медии в Солун.
    Конфликт е силна дума, тя предполага остро и системно противопоставяне, за каквото в случая наистина не може да се говори. Възможно е тя да е използвана по невнимание от български колеги, възможно е невниманието да е умишлено. Нали знаете, има вечни теми, които винаги се четат - Бербатов на резервната скамейка, Григор Димитров с проблемите си... Друго нещо си е Кобрата, мъжкар. Как да напишеш нещо лошо за него.


    По-точно е да се каже, че с идването на Димитър Бербатов игровата и психологическата реалност в ПАОК се промени и Игор Тудор трябва да управлява тази променена реалност. От една страна амбициите на тима нарастнаха, от друга страна в него очевидно настъпва разместване на пластовете - утвърдени местни авторитети и постове, доскоро смятани за сигурни, вече имат конкуренция. А на терена Бербатов изглежда изолиран, към него няма пасове от съотборници.
    “Много съжалявам, че не можахме да го вземем в Олимпиакос”, ми каза един от най-популярните телевизионни футболни коментатори в Гърция и заклет фен на отбора от Пирея, който наблюдаваше лично на стадиона в Тумба срещата ПАОК-Олимпиакос. Според него солунчани така и няма да успеят да се възползват от таланта на Бербатов, защото отборът е много под нивото му. “Лионел Меси нямаше да е това, което е, ако не играеше в отбор като Барселона”, ми каза още коментаторът.
 

   Отговорността за това как ще се сработи на терена българската футболна звезда с новите си съотборници от Солун почти изцяло ляга на плещите на Игор Тудор. “С Димитър сме били противници в миналото. Но и това е част от работата на треньора. Особено когато си млад треньор, рано или късно ще ти се случи да се сработваш и с противникови играчи. Връзката ни е особена и трябва да се базира на взаимното уважение”, каза многозначително 37-годишният хърватин пред хърватския сайт gol.dnevnik.hr.
    Конфликт няма, но Тудор е критикуван от други гръцки треньори, че не е включил Бербатов като титуляр в дербито с Олимпиакос, което солунчани загубиха с 0:2, а играта им бе разпокъсана, безсмислена и слаба. “Моята собствена философия е каквото най-добро имам, да го включвам от първата минута на мача. Бербатов е футболист, който щеше да създаде проблем за Олимпиакос още от загряването”, заяви по радио ArenaFM 89.4 треньорът Сакис Циолис и отправи критика, че Бербатов е оставен на резервната скамейка на толкова труден мач. “Ако играчът няма въздух или не е стигнал до желаното ниво, можеш да го подсилиш с втори нападател. Трябва да подкрепяме футболисти, които са в състояние да решат един мач. За такива мачове дойде Бербатов. С него четворката на ПАОК в нападение е равностойна на тази на Олимпиакос”, смята Циолис.

    Нека погледнем прагматично на включването на Димитър Бербатов в отбора на ПАОК с помощта на статистиката, която е направил сайтът sport24.gr Изданието припомня, че българинът не е играл мачове от пролетта, когато още носеше екипа на Монако. През лятото тренира сам и когато идва в Солун, ергометричните му данни са отлични. Митко излиза на терена още на 12 септември в мача във Верия и играе 32 минути като сменя Клаус Атанасиадис. В следващите два мача срещу Габала и срещу АЕК влиза също като резерва и играе средно по 31 минути на терена.На 27 септември Бербатов отново играе 32 минути срещу атинския Атромитос, когато вкарва и първия си гол за ПАОК.
    Още в началото на сезона Игор Тудор обяви, че Бербатов ще дебютира като титуляр на мача с Борусия Дортмунд и така и стана. Митко изигра 89 минути и бе сменен накрая по-скоро от тактическа гледна точка. В дербито с Олимпиакос обаче, влезе чак във второто полувреме, когато мачът вече беше загубен, и така оформи общо 260 минути на терена с фланелката на ПАОК.
  

 В момента гръцкото първенство е във ваканция поради срещите на националния отбор и Игор Тудор обещава, че след възобновяването на първенството, “Берба” ще е 100% в играта. Българинът тренира заедно с останалата част от отбора, а във фитнеса изпълнява лична програма за подобряване на физическото състояние.
    Следващият мач на черно-белите ще е срещу другия солунски клуб Ираклис, на 18 октомври от 20,30 часа.

Категории: Димитър Бербатов ПАОК Игор Тудор конфликт мач с Олимпиакос среща с Ираклис гръцко футболно първенство
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus