Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Даниел Митов и Виктория Нюланд при гръцкия външен министър

20 Октомври 2015 / 13:10:02  GRReporter
801 прочитания

Министерството на външните работи на Гърция съобщи, че утре в 11,00 часа министър Никос Кодзиас ще се срещне с българския си колега Даниел Митов. В 12,30 часа двамата ще дадат съвместни изявления за пресата, след което ще имат работен обяд.

По-късно, в 14,30 гръцкият външен министър ще се срещне с помощник – външния министър на САЩ по въпросите за Европа и Азия Виктория Нюланд.

GRReporter припомня, че миналата седмица в Атина се проведе среща на министрите на енергетиката на Гърция Панос Скурлетис и България Теменужка Петкова с координатора на международните връзки на САЩ в областта на енергетиката Амос Хокстайн. Поводът за нея бе забавянето в изграждането на газовата връзка между Гърция и България, която ще снабдява страната с природен газ от Азербайджан и ще прекъсне зависимостта ѝ от руските доставки.

След срещата стана ясно, че двете страни са заинтересовани от ускоряването на процеса за построяването на интерконектора. Тази седмица се очаква да се състои нова среща между министрите на енергетиката на България и Гърция, на която ще бъдат обсъдени детайлите около задействането на проекта. 

Категории: Политика български външен министър Даниел Митов гръцки външен министър Никос Кодзиас среща в Атина помощник външен министър на САЩ по въпросите за Европа и Азия Виктория Нюланд
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus