Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Да пробягаш Олимп

08 Юни 2015 / 09:06:20  GRReporter
1048 прочитания

На 28 юни 700 атлети от различни страни ще изкачат за 12-ти път „планината на боговете” Олимп. Olympus Marathon е най-значимият планински маратон в Гърция, в който състезателите започват състезанието от нулева надморска височина, за да достигнат до ниво от почти 3000 метра, преди да се спуснат отново надолу.

Трасето следва пътя на древните жители на Дион, които всяко лято се качвали до върховете на Олимп, за да отдадат почит на бащата на всички богове и хора Зевс.

Участниците преминават през трудни участъци, но в същото време имат възможността да се насладят на уникални планински пейзажи – дефилето на Орляс, пасажи с буйна растителност, алпийската зона и дефилето на река Енипеас.

Маратонците изминават общо 44 километра. Стартът е рано сутринта в археологическия обект в Дион, а финалът –в град Литохоро.

За повече информация: www.olympus-marathon.com

Категории: Спорт планински маратон Олимп археологически обект в Дион Литохоро
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus