Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Силни дъждове и бури в цяла Гърция

03 Декември 2014 / 19:12:18  GRReporter
665 прочитания

Гръцката метеорологична служба издаде извънредно съобщение, в което предупреждава за силни валежи и бури през следващото денонощие.

Очаква се падащите от днес бурни дъждове в региона на областите Източна Македония, Тракия и в северната част на Егейско море да продължат до първите сутрешни часове в четвъртък.

В същото време, през нощта се очакват силни валежи в южната част на Йонийско море, Централна Гърция, областите Атика и Тесалия и островите Евбея, Крит, островните архипелази Споради и Киклади. Обилни дъждове, но с краткотрайна продължителност ще има и в област Централна Македония, и най-вече на Халкидическия полуостров.

В четвъртък от сутрешните часове до следобед интензивните метеорологични явления ще засегнат островите в източната част на Егейско море и Додеканезите.

„Гражданска защита” също издаде извънредно съобщение, в което предупреждава гражданите да бъдат особено внимателни и да предприемат мерки за самозащита. По-конкретно те са:

-          да избягват работата на открито, както и дейностите в морето и крайморските региони по време на разразяването на извънредните метеорологични явления,

-          да подсигурят вещите си, които биха предизвикали щети или наранявания в случай, че бъдат повлечени от вятъра или силен валеж,

-          да се уверят, че водосточните тръби на къщите и местата, където се стича водата са почистени.

Категории: Влошаване на времето силни дъждове бури Метеорологична служба Гражданска защита
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus