Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Евакуират къщи заради скъсана дига на река Марица

12 Декември 2014 / 12:12:35  GRReporter
998 прочитания

Координационният щаб за гражданска защита в област Еврос разпореди незабавната евакуация на хората от къщите в Орменио, намиращи се в близост до коритото на река Марица (в гръцката ѝ част), след като дига на реката се скъса под напора на придошлите води.

Според заместник-управителя на област Еврос Димитрис Петрович, евакуацията на хората от къщите близо до реката е била сметната за необходима, тъй като не се знае какви размери ще достигне наводнението.

Вълната лошо време и проливни дъждове достигна и до столицата Атина. От сутринта по улиците на града цари хаос заради проливния дъжд. Много светофари са блокирали, което допълнително затруднява движението по основните пътни артерии.

Задръстване има на булевард „Кифисиас“ при израелското посолство, където в ранните сутрешни часове неизвестни стреляха с калашников. Полицейските сили са отцепили района и извършват необходимите действия. Движението на моторни превозни средства и в двете посоки се извършва през подлеза.  Затворени остават пресечките на булевард „Кифисиас“ и в дрете посоки. На булевард „Катехаки“ превозните средства се отклоняват при ул. „Адрианиу“. В община Илион част от пътната настилка е пропаднала поради обилните дъждове.

Според Националната метеорологична служба, интензивните валежи ще продължат до днес на обяд, след което ще започнат да отслабват.

Очаквайте подробности!

Категории: река Марица скъсана дига лошо време проливни дъждове
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus