Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Давутоглу пристигна в Атина

05 Декември 2014 / 15:12:53  GRReporter
619 прочитания

Самолетът на турския премиер Ахмет Давутоглу кацна на атинското летище малко след 15:00. Неговото двудневно посещение в гръцката столица започва със среща с президента на страната Каролос Папуляс, която е насрочена за 16:00.

По-късно Давутоглу ще се срещне с гръцкия си колега Андонис Самарас. На срещата им в премиерската резиденция Максиму ще присъстват и министрите на външните работи на двете страни Евангелос Венизелос и Мевлют Чавушоглу.

В 20:30 четиримата ще се отправят към хотел в центъра на Атина, където двамата премиери ще приветстват участниците в “Бизнес форум Гърция – Турция”.

Заседанието на третото съвещание на Висшия съвет за сътрудничество между Гърция и Турция ще започне в събота от 10:00 под председателството на двамата премиери.

След края му Самарас и Давутоглу ще направят изявления пред медиите.

Според източници турският премиер ще срещне също и с лидера на гръцката опозиция Алексис Ципрас, който се очаква да се върне от Белград в Атина утре. Срещата ще се състои в 15:00 на летището преди заминаването на Ахмет Давутоглу за Анкара. Според същите източници двамата ще обсъдят двустранните отношения и Кипърския въпрос.  

Категории: Политика Ахмет Давутоглу Атина Андонис Самарас Висш съвет за сътрудничество между Гърция и Турция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus