Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Българка се опита да продаде дъщеричката си за 2500 евро

01 Декември 2014 / 10:12:54  GRReporter
981 прочитания

Полицията в Козани разкри нов случай на опит за продажба на бебе. По него са арестувани майката на бебето, двойката и майката на мъжа – жители на село Еордеа. Срещу всички са повдигнати обвинения за опит за незаконно осиновяване на новородено и фалшифициране на документи, съобщи електронното издание eordaia.gr.

Българката била настанена в болница „Мамацио” в Козани, за да роди детето. Жената се представила за съпруга на гръцкия гражданин от Еордеа и представила пред болничната администрация здравната книжка на истинската му съпруга. Проблемът за съучастниците в покупко-продажбата на бебето започнали, когато лекарите и една медицинска сестра се усъмнили в това доколко бременната е действително притежателката на здравната книжка. Те информирали полицията в Козани, чиито членове разкрили доста бързо иначе добре организирания план.

По време на разпита  станало ясно, че 23-годишната българка, която работела в заведения в регионите на Птолемаида и Аминдео забременяла и се опитала да продаде очакваното бебе на младата двойка от село Еордеа за 2500 евро. Решаваща роля в „сделката” имала майката на мъжа.

Според майката, биологичният баща на бебето е грък от региона на Флорина, който е семеен и баща на три деца. Тя заявила пред полицаите, че е решила да продаде детето си, тъй като не искала да го отгледа като самотна майка.

Според официалното съобщение на полицията тримата съучастници били заловени през обедните часове на 28 ноември. В текста се посочва, че майката на бебето е 23-годишна, потенциалният осиновител – на 40, съпругата му – на 26 и майка му- на 56 години.

Ден по-късно по същия случай е бил заловен и един 31-годишен български гражданин с обвинението, че е бил посредник за осъществяването на продажбата.

По силата на споразумението майката е щяла да получи договорената сума от 2500 евро след раждането и предаването на бебето.

Момиченцето се родило в сутрешните часове на 28 ноември. То е в добро здравословно състояние и продължава да се намира в болницата в Козани заедно с майка си, която се възстановява под полицейска охрана.

Тримата гърци са се явили в прокуратурата и след разпита са били освободени, като са им били наложени ограничителни мерки. 31-годишният българин е бил отведен за разпит в неделя. Разследването по случая продължава.

Категории: Криминална хроника продажба на бебе Козани болница българска гражданка полиция прокуратура
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus