Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Британски наркобос заловен с български паспорт в Солун

29 Декември 2015 / 14:12:25  GRReporter
702 прочитания

Гръцката полиция е арестувала 39-годишния британски поданик Simon Dutton, срещу когото има издадена международна заповед за задържане. Той се смята за един от десетте най-издирвани във Великобритания престъпници, обвинен в трафик на наркотици от Испания за Манчестър и северна Англия.
 В неделя вечерта полицаи поискали да видят документите на Simon Dutton, който бил отседнал в елитен солунски хотел. Той им показал фалшив български паспорт на името на Иван Димитров. При обиска, в него са били открити и други фалшиви документи, както и 6 мобилни телефона. В официалното съобщение на полицията се казва, че наркобосът е използвал общо 98 различни фалшиви имена, с помощта на които успявал да се укрие в България, Португалия и Испания.

През 2009 Simon Dutton намерил начин да се изплъзне от ръцете на британската полиция, когато тя успява да задържи 17 души, които са били част от същия канал за наркотици. Тогава властите са конфискували кокаин на стойност 1,6 милиона британски лири. “Правят грешка тези, които смятат, че могат избягат от правосъдието и да действат безнаказани”, е коментарът на висш офицер от службата за борба с организираната престъпност във Великобритания по повод на ареста.

Категории: Британски наркобос заловен български паспорт Солун
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus