Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Българин загина при пожар във фабрика във Волос

23 Април 2015 / 15:04:11  GRReporter
1262 прочитания

Днес около обяд работник от България загина при пожар в изоставена сграда на хладилната фабрика “Папакостас” край Волос. Друг българин е настанен с 95% изгаряния в болница, в тежко състояние, още двама българи са пострадали леко при огненото бедствие. Те се спасили от пламъците като избягали по съседния склон. Възможно е в изпепелената сграда да е имало още хора.

    

 

Според очевидци, българските роми се намирали в старата сграда, за да режат желязо, което след това продавали. По неизвестни до момента причини пожарът избухнал в полиуретановото покритие на сградата, след което се възпламенили бутилки с ацетилин или бензинът на два стари автомобила, които се намирали в нея. Пламъците обхванали бързо и изпепелили цялата сграда, а покривът й се срутил. Властите все още не могат да установят дали изгорелите автомобили са принадлежали на българите.

Загиналият е бил вътре във фабриката, когато пожарът избухнал. Когато избягал навън е горял като факла и след няколко стъпки паднал мъртъв. Мъжът с 95% обгаряния е получил първа помощ от огнеборците, които веднага го заляли с пяна. Настанен е в спешното отделение на местната болница, на системи е и състоянието му е много критично.
В момента пожарът е под контрол, а причините за трагедията се разследват.

 

Категории: Волос пожар загинал българин изоставена сграда хладилна фабрика
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus