Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Бившият премиер Георгиос Папандреу се разделя със съпругата си

19 Януари 2016 / 16:01:24  GRReporter
983 прочитания

След неуспешния край на правителството, което оглави и на последвалите му политически ходове, бракът на бившия гръцки премиер Георгиос Папандреу също преживява своя залез, пишат гръцки медии. Според публикации той вече не живее заедно със съпругата си Ада Папандреу, а причината за това е връзката му с холандка, с която той се запознал случайно на един от Спорадските острови.

Слуховете за проблеми в брака на бившия премиер започнаха още през април миналата година. Тогава се появиха и първите публикации в гръцката преса, според които той и съпругата му са взели решение да се разведат. В отговор на статиите от пресофиса на Георгиос Папандреу бе издадено съобщение, което опровергаваше категорично информацията.

Преди седмица обаче се появи нова публикация, в която отново се твърдеше, че Георгиос и Ада Папандреу вече не са заедно и са решили да пристъпят към развод по взаимно съгласие. Този път от офиса на бившия премиер не бе издадено опровержение.

Според днешна статия на електронното издание protothema.gr Ада Папандреу вече живее сама в семейното жилище в предградието Кастри, а Георгиос Папандреу се е преместил в крайбрежна къща край Атина. Публикацията опровергава както, че съпругата му се е преместила в апартамент в луксозния квартал Колонаки, така и че бившата вече двойка се готви да разтрогне брака си в съдебната зала.

Според източници на изданието задълбочаването на отношенията между бившия премиер и холандката, която се описва като „жена на средна възраст” изострили отношенията с неговата съпруга. Въпреки мекия си характер Ада Папандреу не могла да понесе поредния, далеч не политически каприз на своя съпруг, затова и последвала раздялата.

Изданието посочва, че проблемите между двамата се задълбочили след решението му да сформира нова партия преди парламентарните избори на 25 януари миналата година. Ада се противопоставила категорично на този сценарий, тъй като смятала, че той е обречен на провал и би могъл да навреди на надеждите, че 26-годишната им дъщеря Маргарита би могла да продължи политическата традиция на фамилията Папандреу. Очевидно той не се вслушал в думите ѝ и учреди партията, която обаче не успя да влезе в парламента. Така очакваното „голямо завръщане” на Георгиос Папандреу в политиката се превърна в „голямо фиаско”.

Георгиос и Ада Папандреу са заедно от 26 години, като преди това бившият премиер е имал друг брак, от който има син.

Георгиос Папандреу с първата и втората си съпруга на военната клетва на сина си Андреас

Изданието посочва, че тесни сътрудници на бившия премиер твърдят, че нито той, нито съпругата му искат да подадат молба за развод и са решили да оставят събитията да се развият сами. Хора от обкръжението му така или иначе посочват, че „малката холандка”, която всъщност съвсем не е малка, е поводът, но не и причината за раздялата.

И понеже историята на фамилията Папандреу е неразривно свързана с гръцката политическа история от последните 70 години, гръцките медии неминуемо подчертават, че разводите всъщност са нещо като семейна традиция за членовете ѝ. И, разбира се, това се дължи на афинитета на мъжките представители на фамилията към жените, който очевидно се предава от поколение в поколение.

Тази традиция започва от дядото – съименник и също бивш премиер на Гърция Георгиос Папандреу, известен с прозвището „старецът на демокрацията” преживява бурна връзка с известната театрална актриса Кивели Адриану. Той се развежда с майката на сина си Андреас – София Минейко, за да се ожени за нея, без да се интересува за последствията от това върху политическата му кариера. Няколко години по-късно той се влюбва в чилийската певица Розита Серано и изпраща на Адриану телеграма от САЩ, в която я призовава да напусне общия им дом. До развод не се стига, но в завещанието си той я обвинява, че е напуснала семейното жилище. В светските средища по онова време анализирали събитията като резултат от „женското проклятие на една бивша”.

Неговият син и баща на Георгиос Андреас Папандреу преживява два развода преди да сключи третия си брак с много по-младата от него стюардеса Димитра Лиани. Той се разделя с първата си съпруга Христина Расия – студентка по медицина в Бостън, за да се ожени през 1951 за американката Маргарита Чад, с която имат четири деца. Злите езици говорят, че до развода им в средата на 80-те години на 20-ти век тя е преглътнала десетки любовни забежки на съпруга си, дори и едно извънбрачно дете. 

Категории: Политика Георгиос Папандреу брак раздяла с Ада Папандреу фамилия Папандреу традиция в разводите
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus