Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Бивш посланик на Гърция в България в ръководството на Организацията за черноморско сътрудничество

29 Април 2015 / 12:04:59  GRReporter
953 прочитания

Бившият гръцки посланик в София Михалис Христидис бе избран за главен секретар на постоянния международен секретариат на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество. В съобщение на гръцкото министерство на външните работи се посочва, че той ще встъпи в длъжност на 1 юли тази година и мандатът му ще продължи до 30 юни 2018.

Гласуването, на което е бил избран Христидис се е провело вчера в офиса на секретариата в Истанбул. Резултатът се очаква да бъде ратифициран формално на срещата на Съвета на министрите на външните работи на страните-членки на ОЧИС, която ще се проведе на 18 юни в Кишинев.

Михалис Христидис завършва успешната си 37-годишна кариера в гръцкото министерство на външните работи през 2014. Изпълнявал е различни длъжности като член на дипломатическия персонал на Гърция в Триполи, Загреб, Неапол, София и Милано. Бил е посланик на Гърция в България в периода 2000 – 2002, в Турция (2002 – 2005) и в Аржентина (2008 – 2012).

От 2013 той е член на Комитета на старшите длъжностни лица на организацията и по време на приключилото в края на миналата година гръцко председателство е бил избран за негов координатор.

Категории: Политика Организация за черноморско икономическо сътрудничество главен секретар на постоянния международен секретариат Михалис Христидис бивш посланик България
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus