Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Битката за лидерството на Нова демокрация - уравнение с много неизвестни

16 Октомври 2015 / 12:10:58  GRReporter
508 прочитания

Последните ни две анкети, преди приключилата днес анкета, бяха насочени към спечелилата изборите СИРИЗА и съставянето на новото гръцко коалиционно правителство. Междувременно другата водеща партия Нова демокрация започна процедура за избор на нов председател на партията. Логично беше да насочим фокуса и към нея. Партията е в процес на търсене на своя „анти-Ципрас” лидер, както отбелязаха анализатори, който да подобри комуникацията с младите хора в страната, както и сред жените. В тази връзка ви попитахме: „Кой според вас е най-подходящ за председател на Нова демокрация?” Разпръснатият вот и на трите ни езикови страници показа, че за момента няма ясно изразен фаворит, който да поеме лидерството в партията.

Започваме анализа на анкетата с гръцката страница на GRReporter, на която тя предизвика силна активност от страна на нашите читатели. Най-много предпочитания събра Адонис Георгиадис, който спечели 33% от читателския вот. Веднага след него се нарежда Апостолос Дзидзикостас на който се пада 23% от читателското доверие. Интересно е да се отбележи, че със същия процент от гласовете, третото място в анкетата се заема от отговора: „нито един от тях”. 23% от читателите на гръцката ни страница все още нямат претендент, който да посочат като лидера, който трябва да поведе Нова демокрация. 14% са гласували своето доверие на досегашния председател на партията Вангелис Меймаракис. За Кириакос Мицотакис са дали своето одобрение 7% от читателите.

Читателският вот от българската страница на сайта ни се различава от този на гръцката ни страница. Изборът, който читателите ни са направили, гласи, че нито един от посочените кандидати няма да е бъдещият лидер на Нова демокрация. Второто място се заема от доскорошния председател Вангелис Меймаракис, който събира 21% от гласовете. Адонис Георгиадис е трети със 17%, а Кириакос Мицотакис получава 15%. Най-малко гласове от нашите български читатели е получил Апостолос Дзидзикостас, който събира 9% от вота.

Най-голямо е недоверието към предложените кандидати на английската страница на GRReporter. 45% от читателите ни са на мнение, че нито един от кандидатите няма да е следващият лидер на Нова демокрация. 21% са гласували за Адонис Георгиадис. Апостолос Дзидзикостас събира 13% от читателския вот. По 11% си поделят Вангелис Меймаракис и Кириакос Мицотакис.

Резултатите ясно показват, че битката за лидерството на Нова демокрация е с много неизвестни.

В най-новата ни анкета насочваме вашето внимание към един, на пръв поглед, свързан с културата и туризма проблем. Гърция се готви да увеличи билетите за музеите и археологическите обекти. В тази връзка ние ви питаме: „Ще попречи ли това на интереса към тях?”. Не забравяйте да обосновете своя вот в коментарите под анкетата.

Категории: Нова демокрация избор на лидер обебщение анкета
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus