Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Бербатов започва като титуляр дербито с АЕК

22 Септември 2015 / 09:09:33  GRReporter
1546 прочитания

Утре в 20,30 часа на стадиона в Тумба ще започне първото голямо дерби за сезона между отборите на солунския ПАОК и атинския АЕК. Имаме всички основания да очакваме, че Димитър Бербатов ще започне мача като титуляр, тъй като ергометричните му показатели се подобряват непрекъснато и той бързо влиза във форма, въпреки че през лятото не е тренирал в клуб. Българският футболен ас игра на терена по около 30 минути в мачовете срещу Верия и Габала и треньорът Игор Тудор смята, че ще може да издържи около 60 минути в дербито с АЕК.

    Все още не е ясно дали Бербатов ще си партнира с голмайстора на ПАОК Стефанос Атанасиадис. И в двата мача, на които игра като резерва - срещу Верия и срещу Габала, Митко замести Клаус. Прочутата “химия” между двамата, за която фенове и коментатори само говорят, все още не е изпитана на терен, в условията на битка. В интервю с фенове на ПАОК в Туитър Стефанос Атанасиадис, както се очакваше, бе запитан и за отношенията му с българина.
    “Бербатов с опита си дава съвети на всички нас. Много е хубаво да играеш заедно с толкова голям футболист. Оттук нататък, в нито един отбор не е достатъчен само един футболист, който и да е той. За да се вдигне нивото на ПАОК е необходима работата на всички играчи”, смята голмайсторът на солунчани.

    Междувременно съперника АЕК обяви състава си за мача в сряда. Треньорът Траянос Делас няма да разчита на един от титулярните нападатели - алжиреца Рафик Джибур. Последната тренировка на АЕК в Атина е насрочена за днес в 12,00 часа, след което тимът ще отпътува за Солун.
    От гръцката футболна федерация обявиха, че съдия на мача ще е Тасос Сидиропулос.  36-годишният рефер е един от най-добрите в Гърция, наскоро свири на мача Бенфика - Астана в Шампионската лига. Досега е бил съдия на три мача между ПАОК и АЕК, включително и на драматичната среща на Олимпийския стадион в Атина през 2012, когато ПАОК победи с 2:0.
  

Категории: Димитър Бербатов мач ПАОК-АЕК Игор Тудор стадиона в Тумба Стефанос Атанасиадис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus