Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Бербатов в очакване на първия си мач с ПАОК

11 Септември 2015 / 14:09:33  GRReporter
1133 прочитания

Димитър Бербатов най-вероятно ще бъде включен в състава на ПАОК в утрешния мач с отбора на Верия, съобщиха източници на GRReporter. Решението на треньора на солунския тим ще бъде обявено по-късно днес след последната тренировка на футболистите, която започва в 18:00.

От противниковия лагер вече обявиха имената на футболистите, които ще играят срещу ПАОК утре от 18:15 на стадиона във Верия.

„Трансферът на Бербатов в ПАОК промени напълно досегашните планове на отбора”, призна треньорът Игор Тудор в първите си изявления след като солунският отбор се сдоби с водещия нападател.

„Всички сме много радостни, че футболист от такава класа се намира сред нас”, допълни той в интервю за гръцката цифрова телевизия Nova. Тудор посочи, че трансферният период е внесъл много промени в отбора. „Целта ни е да пригодим новите играчи към играта на отбора, както и да въведем техния специфичен начин на игра в него. Както всички останали, така и Бербатов се нуждае от време, за да се отзове на стила на тима. Имаме добри играчи за всички позиции и сме много щастливи от това”.

Относно предстоящия мач с Верия треньорът на ПАОК посочи: „Разучихме подробно първите два мача на противника. Трябва да играем в нашия стил. Футболът е спорт, в който не винаги печели по-добрият отбор. Отиваме във Верия, за да спечелим мача”.

В същото време бащата на Димитър Бербатов – Иван разкри, че интересът на ПАОК да се сдобие с футболния ас датира още от 2013. В интервю за гръцкия спортен сайт metrosport.gr той посочва: „Още от 2013 Иван Савидис (собственикът на ПАОК – б.а.) се опитваше да убеди сина ми да играе в ПАОК. Настоятелният натиск и начинът, по който той потърси контакт с него изиграха важна роля в решението на сина ми да приеме предложението му”.

Иван Бербатов заявява, че е много щастлив от решението на Димитър да играе в солунския отбор. „Не трябва да забравяме, че ПАОК е един от големите отбори в Гърция, има прекрасна публика и постоянно присъствие в европейските първенства”.

Бащата на водещия нападател няма да пропусне възможността да гледа сина си да играе на терена на стадиона в Тумба. „Решил съм да пътувам до Солун, за да гледам Димитър във футболното дерби ПАОК – АЕК. Не зная в какво състояние се намира АЕК сега, тъй като доскоро бе изпаднал в по-ниска категория, но въпреки това той продължава да е силен отбор. Знам, че мачът ще е дерби и стадионът ще е пълен. Ще бъде един шанс да гледам Димитър да играе в едно голямо дерби на гръцкото първенство”.

На личния въпрос доколко футболистът е привързан към семейството си, Иван Бербатов отговаря: „Димитър не забрави семейството си нито за момент от самото начало на славната си кариера”. Той разказва, че когато започнал да играе в Тотнъм 34-годишният днес футболен ас решил да помага финансово на родителите си. На баща си той изпращал по 3000 лири, а на майка си Маргарита, която по онова време работела в болница – 1500 лири на месец.

Седмица след приема на Димитър Бербатов в редиците му, солунският отбор вече започва да печели от този ход. Клубът се готви да подпише договор с голяма фирма за спортни залагания, по силата на който през предстоящия футболен сезон в касите му ще постъпят 2,4 милиона евро. Решението на компанията, чието име засега не е обявено било взето веднага след като българинът подписал договора си с ПАОК.

Заслужава да се отбележи, че това поставя пред голямо предизвикателство гръцкия национален тотализатор ОПАП, който е спонсор на повечето от отборите в гръцкото футболно първенство. От ПАОК обаче са категорични, че биха приели гръцката компания за основен, но не и единствен спонсор, освен ако тя не предложи по-добра от получената от другата компания за залагания оферта. Според гръцки спортни медии това е малко възможно, без да е изключено ОПАП да предложи на ПАОК нова, по-изгодна от предишната си оферта. 

Категории: Футбол Димитър Бербатов ПАОК мач с Верия фирма за спортни залагания
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus