Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Бербатов ще бъде следващият голмайстор на гръцкото първенство

23 Септември 2015 / 13:09:36  GRReporter
733 прочитания

Трансферът на Димитър Бербатов се оказа новина, която развълнува както гръцката футболна общественост, така и тази в България. В тази връзка ви попитахме: Каква футболна кариера предвиждате на Бербатов в ПАОК?
Преди да пристъпим към обобщението на резултатите, искаме да ви припомним, че днес, от 20:30 часа на стадиона в Тумба, ще започне първото футболно дерби в гръцкото първенство между отборите на солунския ПАОК и атинския АЕК. В мача като титуляр се очаква да играе и българската футболна звезда Димитър Бербатов.

Почитателите на футболната игра от българската страница на GRReporter  подкрепят именития български нападател. 31% от тях са на мнение, че Бербатов ще изведе ПАОК до шампионска титла в гръцкото първенство. 24% са на мнение, че той има всички шансове да стане голмайстор на първенството. 16% от участниците в анкетата споделят, че не се интересуват от футбол, но се радват, че нашият сънародник прославя името на България зад граница. Едва 6% виждат възможност отборът на Бербатов да пожъне успехи и в европейските футболни турнири.

От друга страна, 24% от читателите са на мнение, че кризата в Гърция се отразява и на спорта, като този факт ще даде отражение и върху амбициите на ПАОК. Тази група от наши читатели заключават, че каквито и планове да имат в клуба на Димитър Бербатов, то те ще бъдат попарени от цялостната конюнктура.

Известността на Бербатов се отразява на резултатите и на английската страница на сайта ни. 33% от далите своя вот виждат в него бъдещия голмайстор на гръцкото първенство. 19% разширяват своята прогноза до нивото на европейските турнири, в които виждат в Бербатов ключов играч за постигането на успехи.  10% са на мнение, че нападателят ще е този, който ще изведе ПАОК до шампионска титла. Същият брой читатели, отново 10%, признават, че не се интересуват от футбол, но се радват, че именитият ни футболист има възможност да прославя името на родината си.

В другият край отново ще отделим отговора, според който отрицателното влияние на гръцката криза ще попречи на реализирането на плановете на новия отбор на Бербатов. Цели 29% са на мнение, че кризата ще има огромно отрицателно влияние върху изявите на гръцкия спорт, в частност и на футбола.

За края сме оставили мнението на нашите гръцки читатели, които така темпераментно и по южняшки топло посрещнаха Бербатов в Гърция. Разбира се, става въпрос най-вече за феновете на ПАОК, но можем да включим и цялата спортна общественост в южната ни съседка. 35% от нашите гръцки читатели са на мнение, че Бербатов ще е новият голмайстор на футболното първенство. 24% са на мнение, че Бербатов заедно с отбора си ще успее да пожъне успехи както по родните стадиони, така и по европейските. 12% виждат в ръцете на българина следващата шампионска купа на Гърция. Същият брой читатели, 12%, заявяват, че макар да не се интересуват от футбол, се радват, че такъв талантлив спортист има възможност да прославя името на България в тяхната страна.

За 18% от гръцките ни читатели, кризата, обхванала тяхната държава, ще има огромно отражение както върху спорта както цяло, така и върху футбола в частност.

В най-новата ни анкета неминуемо се връщаме към актуалните политически теми, предвид съвсем скоро проведените предсрочни парламентарни избори в Гърция. В нея ви питаме: Колко дълъг живот давате на новото гръцко правителство? Не забравайте да обосновете своя вот в коментарите под анкетата.

Категории: Анкета Бербатов ПАОК европейски футболни турнири голмайстор Гърция криза
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus