Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Бащата на Ани дава допълнителни показания пред следователя за убийството й

12 Май 2015 / 09:05:30  GRReporter
1369 прочитания

Анастасия Балездрова
    Станислав Бакърджиев, биологичният баща на 4-годишната Ани и основен обвиняем за убийството й дава допълнителни показания пред следователя в Атина.

По-рано днес Станислав бе изправен пред атинския съд по обвинения за притежание и разпространение на наркотици, но адвокатът му Панайотис Хрисикакис поиска делото да бъде отложено. Съдът прие искането на адвоката. По същото дело е обвиняема и майката на Ани, Димитрина Борисова, но тя не се яви в съда.


    Мъжът бе изкаран от сграда номер 2 на улица “Евелпидон” през входа на мазето, откъдето полицията прекарва най-опасните рецидивисти и терористи и бе съпроводен от полицията до сграда номер 9 на същата улица, където се намира следствието. Станислав бе обвинен в убийството и унищожаването на трупа на дъщеря си Ани, след като полицията обискира апартамента му и откри в улеите между фаянсовите плочки следи от кръвта на детето, а в сифоните на тоалетната - парченца от човешка тъкан. Има обаче разминаване в дните, когато е извършено престъплението според показанията на бащата и на неговия приятел Николай, чиято роля в престъплението все още не е уточнена, но със сигурност е значителна.

Няколкото метра във вътрешния двор на съда Станислав премина с ниско наведена глава, без очевидни следи от набиване.
 

   Около сградите на съда го очакваха десетки журналисти с камери и фотоапарати, но мъжът не отрони нито дума на опитите на журналистите да го заговорят. По-словоохотлива обаче се оказа Офелия, майката на Станислав Бакърджиев, която се появи днес пред сградата на следствието. "Вчера, след като дадох показания по телефона ми се обади Димитрина (майката на Ани - б.а.) и ми каза, че е трябвало да й се обадя на нея преди да отида при следователя. Искала да ме предупреди да кажа, че съм взела детето от нея, а не от Станислав и така да му помогнем. Аз обаче казах истината, че съм взела детето от сина ми", каза пред журналистите бабата на Ани.

    Миналия вторник, на пресконференция на директора на полицията в Атина Христос Папазафирис бе съобщено, че Станислав е признал, че е унищожил трупа на Ани, но не е признал, че той е извършителят на убийството. Мъжът бе настанен в изолирана килия и под 24-часово наблюдение в затвора на остров Корфу. Оттам в няколко телефонни интервюта за гръцки медии на практика оттегли самопризнанията си за унищожаването на трупа и заяви, че е бил невинен, а вината за убийството прехвърли на приятеля си Николай. Адвокатът му Панайотис Хрисакакис поиска от България да бъде привикан свидетелят Николай, за да даде лично показания пред следователя. Всъщност според юристи това е причината за изкарването му от затвора и довеждането му в Атина, а не делото за наркотици, на което е можело да бъде представен само от адвокат.
    Очаквайте подробности.

Категории: убийството на 4-годишната Ани бащата Станислав Бакърджиев майката Димитрина Борисова следовател дело разпити
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus