Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Банките в Гърция остават затворени до сряда

06 Юли 2015 / 19:07:33  GRReporter
1398 прочитания

Банковата ваканция в Гърция се удължава с още два дни, до сряда включително, съобщи президентът на Асоциацията на гърцките бенкери Лука Кацели. Дотогава се удължава и капиталовият контрол, според който дневният лимит на теглена на пари в брой от банкомати е 60 евро. Гърците ще могат да отворят банковите си сейфове след края на банковата ваканция. Вчера заместник-финансовата министърка Надя Валавани обяви, че те ще могат да вземат всичко от сейфовете си с изключение на парите в брой.
    Кацели обясни, че удължаването на банковата ваканция е свързано с Европейската централна банка, чийто Борд на директорите все още не е решил дали ще увеличи спешната ликвидност, която предоставя на гръцките банки. Удължаването на банковата ваканция ще стане с министерско решение, което ще е и първото за новия финансов министър Евклидис Цакалотос.
    Според агенция Блумбърг обаче Европейската централна банка смята, че гръцките банки имат достатъчна ликвидност до сряда.

 

Категории: банкова ваканция в Гърция капиталов контрол Евклидис Цакалотос финансов министър правителство на СИРИЗА
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus