Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Атина посрещна 2016 затрупана със сняг

01 Януари 2016 / 14:01:00  GRReporter
978 прочитания

Новата 2016 пристигна в Гърция със сняг, мраз и ниски температури в цялата страна.

Слънцето ще се сменя с временно заоблачаване, като постепенно в северно Йонийско море и Епир облаците ще се сгъстяват и на места ще превали дъжд, а в планините сняг.

Температурите ще варират от -10 до 3 градуса в северна Гърция, от -5 до 5 градуса в централна Гърция, от -2 до 7 градуса в южна Гърция, от -1 до 9 градуса в западна Гърция и от 2 до 8 градуса по островите в Егейско море и на остров Крит.

В Егейско море ще духа слаб до умерен вятър от север, а в Йонийско море от югоизток.

В Атина температурата ще достигне до 6 градуса в центъра, но в северните и източни предградия ще е с 2-3 градуса по-ниска. Ще духа слаб до умерен вятър от север.

Междувременно сутринта бе възстановено движението, което бе прекъснато вчера заради снеговалежа и поледицата на бул. „Дионису”.

В Солун днес сутринта има слънце, но е студено. Очаква се през деня температурата да достигне 3 градуса. Ще духа слаб вятър.

Вериги са необходими само на водачите на превозни средства в планинските части на областите Иматия, Пела и Килкис, както се посочва в съобщение на Главна дирекция „Полиция” – Централна Македония.

В област Иматия движението на превозни средства се извършва само с вериги в следните участъци:

   - по пътя Солун-Козани (през Кастаня), от 85ти до 98ми км.,

   - по пътя Верия-Сели, от 9ти (при отбивката Ксироливадио) до 26ти км. (ски център Сели),

   - по пътя Верия-Даскио, от 20ти до 43ти км.,

   - по пътя Науса - 3-5 Пигадия, от 2ри до 16ти км. (ски център 3-5 Пигадия),

   - по пътя Науса-Сели, от 1ви до Сели,

   - по пътя Науса-Родохорио, от 2ри до 14ти км.,

   - по пътя Науса-Аркохорио.

В област Килкис се изискват вериги по пътя Кастанерис-Ливадион, както и в област Пела в Керася, към ски центъра Ворас.

Времето в събота и неделя

През уикенда температурата ще се повиши, но в неделя се очаква влошаване на времето с дъжд в равнините, бури в западната част от страната и сняг в планините, както и в части на източна Македония и Тракия.

В събота в цялата страна се очакват облаци и дъжд в Пелопонес, континентална Гърция, Атика и централно Егейско море. В тези райони по планинските места ще вали сняг. Температурите леко ще се повишат, но в Епир сутринта на места ще има поледици.

В неделя тези явления ще се засилят в цялата страна, а на запад ще има и бури на места. Снегът ще се ограничи в планинските райони, с изключение на източна Македония и Тракия, където ще вали сняг и в местата с ниска надморска височина. Температурите ще продължат да се повишават.

 

Категории: сняг поледици времето вериги
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus