Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Юни 29, 2011

Курортите са твърде скъпи за обикновените хора, а пък луксозният туризъм е твърде евтин в Гърция

29 Юни 2011 / 18:06:51  

Слънцето и плажовете вече не са достатъчни за привличнаето на туристите, които искат да получат пълен пакет от „изживявания”, когато търсят мястото, където ще прекарат ваканцията си, стана ясно по време на конгреса „Ивестиции в туризма: Фокус въру Гърция” в Атина. Оказва се, че курортите, хотелите, транспорта са твърде скъпи за средностатистическите туристи, докато луксозните места не са на достатъчно високо ниво за VIP персоните.



Синтагма потъна в насилие и сълзотворен газ за втори ден

29 Юни 2011 / 16:06:05  
На над 500 души бе оказана лекарска помощ поради задушаване, други 30 бяха откарани в болница. Сблъсъците на площада продължават, но в тях участват само младежите, които предизвикват размирици. Мирните демонстранти се намират в околните улици и изчакват възможността да се върнат отново на Синтагма.


Средносрочният оздравителен план бе приет с 155 гласа

29 Юни 2011 / 15:06:28  
Приеха новия пакет от строги ограничителни мерки за местната икономика за следващите четири години. Планът се оприра главно на приходите от високи и широко непопулярни данъци. До последния момент в Гърция нямаше сигурност дали закона ще се приеме.


Възможността за връщане към капиталовите пазари в тези условия е нулева

29 Юни 2011 / 12:06:35  
В критичните часове преди да се гласува крайният вариант на Средносрочната оздравителна програма се обърнахме към професора по Международните финансови пазари и финансово право Емилиос Авгулеас към Университета в Манчестър. Той е директор на магистърската програма по Право и анализира последните събития специално за GRReporter.


Гърция – тема номер 1 в целия свят

29 Юни 2011 / 11:06:43  
От най-източната до най-западната точка на планетата целият медиен и не само интерес е насочен към Гърция и по-конкретно към гръцкия парламент, където след няколко часа се очаква да бъде гласуван Средносрочният икономически план.