Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Юни 10, 2011

Борба с промоции между супермаркетите

10 Юни 2011 / 18:06:25  
Безработните в страната надминаха 800 хиляди души, БВП се намали с около 5 на сто, а перспективите за близкото бъдеще са още по-мрачни. Това неизменно се отрази и на покупателните способности на гърците, които станаха много по-внимателни към етикета с цената на предпочитаните стоки.


Засегнатите от фалита на Аспис ще съдят гръцката държава

10 Юни 2011 / 17:06:54  
След продължаващата с години несигурност за това дали ще успеят да спасят инвестициите си след фалита на застрахователното дружество Аспис, застрахованите в него обявиха, че ще подадат съдебни искове срещу държавата за престъпна небрежност.


Отваря се пазара на разрешителните за таксиметрови коли

10 Юни 2011 / 16:06:08  

“Изобщо не отварят професията на таксиметраджиите. Слушах сутринта по телевизията, че е подписано проекторешението, но ако всеки един може да си отвори магазин за дрехи, то не на всеки може да му се даде разрешително за такси. Аз лично също така не би си дал колата на фирма, защото платих толкова висока цена за разрешителното и сега да се оставя да ми плащат по 800 евро дневно, няма да стане” казва 37-годишен шофьор на такси, който все още не е добре запознат с прясно приетото решение, което трябва да се превърне в президентска наредба, за да влезе в действие.



„Извънредни” данъци със средносрочен характер с поредния оздравителен план

10 Юни 2011 / 14:06:25  
Товарът на кризата в Гърция отново ще поемат данъчно коректните. Финансовият министър Георгиос Папаконстантину призна, че щом не може да се справи с измамниците, ще плащат обикновените граждани.


Бивш член на охраната на премиер заловен за рекет

10 Юни 2011 / 12:06:17  
Единият от заловените е бил член на охраната на някогашния гръцки премиер Костас Симитис. В момента на залавянето си е бил началник на полицейския участък в атинското предградие Елинико.