Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Май 10, 2011

По 31 месеца затвор условно за Тану и Кентерис

10 Май 2011 / 19:05:38  
„На лъжата краката са къси”, дори и да са спринтьорски. След седем години разследване и отлагания, съдът установи, че атлетите са лъгали през цялото време, за да не бъдат хванати с допинг. Техният треньор Христос Дзекос получи 33 месеца, също условно.


Година и половина отне на Министерството на заетостта да изготви план за фискална консолидация

10 Май 2011 / 15:05:05  
Амбициите на правителството са, че от реформите на трудовия пазар и затягането на финансите на социално-осигурителните фондове ще се икономисат около 6,5 милиарда евро до 2015. Планът е добър, но не се знае дали е изпълним.


Автентичното танго се танцува страстно!

10 Май 2011 / 11:05:01  

Готови ли сте да се завъртите в ритъма на тангото и да се насладите на автентичните аржентиснки оркестри и танцьори? Тогава елате на първия петдневен фестивал на аржентинската култура и първия официален Европейски конкурс за Танго, които ще се проведат в началото на юни в Атина.



Какво трябва да знаете за преброяването на населението, което започва днес

10 Май 2011 / 10:05:48  

От днес започва преброяването на населението в Гърция, което ще приключи на 24 май с цел да се направят изводи за социалната и икономическа идентичност на страната. Интервютата ще продължават около 25 минути и гражданите ще трябва да отговорят на прости въпроси за тяхното местоживеене, за броя на живущите в техния дом, за възрастта, професията, нивото на образование и дали работят в момента. Общото преброяване на населението е задъжително за всички, както и за икономическите имигранти.



Голям риск от банкрут на Гърция вижда Standard & Poor’s

10 Май 2011 / 09:05:40  
Агенцията понижи дългосрочния кредитен рейтинг на гръцките държавни книжа на В, а краткосрочния на С, финансовото министерство потвърди, че страната ще вземе нова помощ от тройката


No project срещу трафика на хора и съвременното робство

10 Май 2011 / 00:05:42  

Новата кампания срещу трафика на хора използва Фейсбук и интернет, за да привлече вниманието на хората и да ги накара да разберат, че съвременното робство се случва тук и сега и може би в съседния апартамент или кооперация има затворени момичета, които са жертви на трафик и принудени да проституират. Но оттам нататък какво се случва? Бихте ли се осмелили да се обадите на полицията? „Аз бих го направила”, казва активистката Джуди Бойл, която направи двучасов семинар по въпросите за трафика в Гръко-американския културен център.