Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Андонис Самарас подаде оставка

05 Юли 2015 / 22:07:37  GRReporter
1871 прочитания

Лидерът на основната опозиционна партия в Гърция Андонис Самарас подаде оставка. Тя бе резултат на вълната от реакции във вътрешността на партията, която причини тежката загуба на позитивния вот на референдума.

Както стана ясно, Дора Бакояни е поискала от Самарас да напусне лидерското място в Нова демокрация в събота. След оповестяването на тази информация днес председателят на младежката организация на Нова демокрация Сакис Йоанидис също призова Самарас да напусне лидерската позиция. В същия тон бяха изказванията и на други партийни представители.

Андонис Самарас подаде оставката си няколко часа след приключването на изборния ден. За временен лидер на Нова демокрация бе определен бившият председател на парламента Евангелос Меймаракис. 

Категории: Политика Андонис Самарас Нова демокрация лидерска позиция оставка
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus