Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Анархисти нахлуха в двора на гръцкия парламент

01 Април 2015 / 13:04:49  GRReporter
1080 прочитания

Анархисти нахлуха във вътрешния двор на гръцкия парламент, скандираха лозунги и окачиха плакат с надпис: “Солидарност със затворниците, които обявиха гладна стачка! Незабавно удоволетворяване на исканията им!”.
 

   Полицията бързо се намеси и разгони анархистите, 20 души са задържани, които в момента се намират в сградата на Главната дирекция на гръцката полиция. С превантивна цел бяха затворени всички входове към парламента.
    Припомняме, че едно от предизборните обещания на СИРИЗА, което правителството на Алексис Ципрас изпълни незабавно беше да вдигне железните ограждения около сградата на парламента и паметника на Незнайния войн на площад Синтагма.


    Междувременно като епидемия се увеличават окупациите на обществени сгради от анархисти. След окупирането на Атинския университет и кметството в атинския квартал Неа Смирни, днес анархисти нахлуха и в административната сграда на Аристотеловия университет в Солун.
  

     Анархисти нахлуха и в областния отдел на СИРИЗА в град Патра и окачиха плакати с лозунги срещу затворите с висока степен на охрана и настоявания за освобождаване на затворниците. Анархисти на остров Крит окупираха политическия кабинет на депутата от СИРИЗА Янис Михелоянакис. Те пък настояват за освобождаване на терориста от “17 ноември“ Савас Ксирос.

Очаквайте подробности.

 

Категории: анархисти гръцки парламент окупации гладна стачка на затворници
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus