Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Журито на X-Factor търси справедливост в съда

16 Април 2010 / 15:04:06  GRReporter
3153 прочитания

 

В момента не иска да пише песни за никого. Не би участвал и в следващия X-Factor. Казва, че е изморен от всичко и съвсем не е прекарал добре по време на участието си в програмата. Равновесието си сега намира в семейството и особено в идването на бял свят на четвъртото си под ред дете.  С тези думи известният текстописец и композитор на съвременна гръцка музика  Георгиос Теофанос  коментира отварянето на нова страница в живота си. Нейното заглавие  този път е не премълчаването и търпението, а показването на истината за себе си и. Така за първи път той реши да даде отговори пред гръцката преса и да разкрие истината за последните 3 месеца. За конфликта със Sony Music и в противовес на това да декларира семейното си щастие. 

И така, пред медиите той не крие, че се чувства изключително добре и в личен, и в професионален план. Макар и с няколко часа сън на денонощие, поради грижите за новороденото дете той води своето всекидневно предаване по радиото на ANT 1. Едновременно с това подготвя детско интернет радио childradio.gr, в което децата ще могат да слушат  приказки, песни, уроци по чужди езици, съвети и др. С удоволствие  се занимава и с организирането на кратки обучения на деца в различна възраст в областта на изобразителните изкуства, музика, йога, компютър и т.н. За малките ученици той се старае да намира добри учители и заявява, че е особено радостен за всичко, което се случва около него.  

Само до преди 3 месеца обаче нещата за Теофанус бяха в по-тъмни краски. Шоу-програмата за намиране на музикални таланти X-Factor,  която се появи преди няколко години на телевизионните екрани в Гърция успя да привлече публика и... таланти. Месеци наред заинтересовани зрители, журито и фирмата Sony Music следят развитието на  талантиливите младежи  в програмата.  Всеки член на журито - Никос Муратидис, Ктерина Гагаки, Георгиос Левентис и Георгиос Теофанус има своя фаворит, за когото се грижи и чието развитие покровителства. Конфликти в шоу-програмата не са липсвали никога. Не са рядкост и заядливите коментари и словесните схватки, в които се вдават четиримата критици. Така шоуто неведнъж спира да бъде на сцената, а се пренася на масата на журито... Но все пак.  Въпреки че мненията на критиците рядко съвпадат и сътрудничеството им на моменти става почти невъзможно, от вратите на това talent show успя да излезе  не една бъдеща звезда.  Наградата, разбира се, е обещаваща. Договор със Sony Music, който слага и началото на музикалната кариера на победителя. Нищо чудно, че в шоуто не се колебаят да участват и гърци от чужбина, най-често отвъд океана.

Бомбата обаче избухна в края на януари, когато вместо фаворитката на всички Иви Адаму, Георгиос Теофанус избра за победител своя фаворит – финалистката Нини. Не заради способностите й, както самият той обясни, а заради смелостта й да остави държавата си и детето си и да дойде в Гърция, за да участва в шоуто без да знае дори и езика.  В отговор на това Sony Music излезе с официално заявление, че Теофанус преднамерено и по странни начини  е успял да елиминира от шоуто фаворита за победител Иви Адаму.  Фирмата го обвини, че с действията си той подкопава достоверността на X-Factor по целия свят.

Сега Теофанус твърди, че конфликтът съвсем не е между него и Иви  - тя изпраща дори цветя за рождения ден на дъщеря му.  Конфликтът  е между него и Sony Music.  „Истината ще се види в съда. Всичко е неразривно свързано с АNT 1 и X-Factor. Проблемът е голям” – коментира вече свободно пред медиите той.

Името на Георгиос Теофанус  днес е синоним на успех. Товрецът е работил с Маринела, Нана Мусхури, Георгиос Даларас, Харис Алексиу, Алкистис Протопсалти, Янис Париос, Пасхалис Терзис, а също така и с поп изпълнители като Андонис Ремос, Сакис Рувас, Наташа Теодориду, Евридики и др. Неговите песни  неведнъж са превземали  първите места в музикалните класации на Гърция. Теофанус  е автор на повече от 550 песни и е продал повече от 2 милиона диска. Сътрудничеството му с Харис Алексиу в  „ На края на твоето небе” доведе до рекорден брой продадени дискове на гръцкия пазар през последните 10 години.

 

 

 

 

 

Категории: Георгиос Теофанус музика X Factor
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus