Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Жестоко убийство на 80-годишен мъж от тийнейджърки за 10 евро

08 Юни 2010 / 09:06:42  GRReporter
2000 прочитания

Шок предизвика признанието на две тийнейджърки на 15 и 16-годишна възраст за жестокото убийство на един 80-годишен мъж в село Керкини в близост до Серес.

След като съселяните на дядото са дали показания, полицията е тръгнала по следите на двете момичета, които късно вечерта в неделя си признаха, че са зивършили престъплението и описаха по шокиращ начин какво се е случило няколко часа преди това в дома на възрастния човек.

Момичетата почукали на вратата на 80-годишния мъж, за да му поискат чаша вода, но всъщност целта им била да го оберат. Едното момиче започнало да си говори с мъжа, а другото търсело из чекмеджетата и гардеробите за пари. Двете тийнейджърки останали в дома на дядото поне един час, през което време той им направил кафе, изпържил им яйца и обядвали заедно със стария човек.

След като не успели да открият пари, момичетата се опитали да прелъстят стареца, който се съгласил да им даде 50 евро. Това е версията на момичетата, върху която работи полицията. Момичетата поискали да им плати предварително, така че в момента в който вземат парите да избягат. Но след като старецът не се съгласил, 16-годишната извадила от чантата си нож и го заплашила. Мъжът започнал да вика за помощ, но момичето го нападнало и го ударило 18 пъти в гърдите, в корема и във врата. През това време нейната 15-годишна съучастничка хванала едно дърво и започнала да удря безпомощния старец по главата.

В това време на външната врата почукал съсед на жертвата, който чул виковете и побързал да види какво се случва. Двете тийнейджърки заключили вратата, намерили портфейла на стареца и взели 10 евро, след което се промушили през прозореца и избягали. Една съседка, която видяла момичетата ги попитала накъде са тръгнали и те й отговорили, че „ги гони един ненормалник”.

Когато съседите разбили вратата намерили 80-годишния мъж мъртъв. Вднага се обадили на полицията, която бързо открила момичетата. Според показанията на жителите на Керкини, едното от момичетата живее с майка си в Килкис, но често идва в Керкини, за да види баба си, а другото момиче е от съседното село Неохори.

През последните две години 80-годишният мъж живеел сам, след като починала съпругата му. Неговите четири деца, които живеели в Солун го посещавали често, а един от синовете му бил съученик с майката на едното от момичетата, които убили баща му.

 

 

Категории: АктуалноКриминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus