Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Жесток побой над транссексуална в Солун

19 Юли 2014 / 11:07:45  GRReporter
865 прочитания

В Солун транссексуална жена е била нападната и жестоко пребита от мъж, който я откарал в безлюдна местност.

Инцидентът е станал в ранните сутрешни часове в сряда. Жертвата се прибирала в дома си, когато мъжът се приближил и ѝ предложил да я откара с колата си. Жената отказала, което предизвикало реакцията на извършителя. Първо той я нападнал словесно, а впоследствие и физически, като я стистнал за гърлото и я удрял с юмруци.

Жената била принудена да влезе в автомобила, и извъшителят я откарал в безлюдна местност. Там я свалил от колата и започнал да я удря. Отново я стистнал за гърлото, запушил устата и носа ѝ, грабнал 30-те евро, които намерил в чантата ѝ, и избягал с автомобила, оставяйки жертвата си в много лошо състояние.

Въпреки шока жената успяла да запомни номера на автомобила и съобщила в полицията за инцидента. Извъшителят е задържан и след изслушването му е вкаран в затвора до започване на делото срещу него.

По повод инцидента, оределен от Асоциацията за подкрепа на транссексуалните като "расистки опит за убийство с елементи на фашизоидно поведение", от организацията поставят следните въпроси:

  • Въпроса за преразглеждането на Президентския указ за създаване на звена за борба с расисткото насилие, където вече задължително трябва да се добави сексуалната ориентация и половата идентичност, с цел ефективното разследване и борбата с престъпления, мотивирани от расизъм и трансфобия.
  • Изпълнението на Директивата на Европейския парламент «за гарантиране правата на жертвите на престъпни действия в целия Европейски съюз», приета през септември 2012 и включваща ясно сексуалната ориентация и половата идентичност.

 

Категории: нападение транссексуална побой Асоциацията за подкрепа на транссексуалните
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus