Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Женственост, красота и романтизъм от ръцете на младата госпожица Провопулос

13 Август 2010 / 12:08:42  GRReporter
1927 прочитания

Дъх на младост, женственост и красота можете да усетите от модната колекция на култовия бутик Theia, който се намира в сърцето на Атина. Ръчно изработени корсети и рокли с голи рамена в ярки щастливи цветове превръщат сивото ежедневие във фантастична феерия, в която жената е главна героиня като в романтичен филм. Това е усещането, което носи колекцията на Theia, когато зърнах част от нея за първи път. Очевидно вдъхновени от романтизма на ’30-те, ’50-те и ’60-те години на двайсети век, основният мотив на летните дизайни е THEIA loves that swing!  (Theia обича този суинг!).

Малко от звездния чар на Мерлин Мноро и изтънчения rock&roll look на Бети Пейдж, в съчетание с детската наивност на ярките цветове създават усещането за  закачливост, но и лека носталгия към отминали времена. Сякаш тази колекция ни напомня, че независимо от забързаното ежедневие на 21-би век жените остават тези леки ефирни същества, създадени за любов, нежност и забавления.

Създателка на модната къща е амбициозната и талантлива Теодора Провопулос, дъщеря на един от силните на деня мъже в Гърция – председателят на Банката на Гърция Георгиос Провопоулос. За нелеката задача, с която баща й се е нагърбил и нейната роля като част от семейството Теодора признава пред гръцкото издание Еспресо, че има морално задължение да подкрепи с каквото може баща си, когато той е подложен на голям обем работа.

Едно нещо обаче е сигурно - независимо кой е баща й, без упорит труд и талант успехът й не би бил постижим.

Освен редовната колекция, Theia предлага и поръчкова изработка на корсети. И ако дяволът се крие в детайлите както казват в Гърция, то тези корсети са дяволски добри. Коприна, дантела, панделки и тънка мрежа от неръждаема стомана са плътта и гръбнака на дрехата подчертаваща най-женственото у жената. Корсетът при Theia  се изработва с вниманието и любовта, полагаща се на едно произведение на изкуството, като мотото е „Корсети създадени да обичат твоето тяло”. Част от клиентите й са гръцки знаменитости като Деспина Ванди, Катя Зигули (гръцки модел и майка на детето на Сакис Рувас) и редица други телевизионни водещи, певици, както и българската шампионка по спортни танци и критик в телевизионното предаване Dancing with the stars Галена Великова.

Интересна е историята на младата дизайнерка, която преди да се отдаде на модата е инвестирала изключително много време и труд в обучение в съвсем различна посока. Тя е завършила университета в Оксфорд с диплома както по икономика, така и по философия. След като приключва с академичното си образование през 2003 година, младата жена се задържа известно време в корпоративния свят на икономическите науки, след което решава, че за да се чувства истински щастлива трябва да започне да създава нещо с ръцете си. Така взима решение да замине за Испания, като започва работа като продавачка в един бутик за дрехи. Там за първи път осъзнава красотата и елегантността, която корсетите придават на женската фигура. Записва се в Istituto Europeo di Diseno di Moda, където изкарва една година, след което учи още две в шивашкото училище Velez-Per в Мадрид. През 2006 година се връща в Атина и отваря своето собствено ателие Theia, където започва свободно да изразява себе си, чрез своите модели.

Снимки: http://www.theialab.com/

Категории: Мода Пазари Светски лабиринт Георгиос Провопулос Theia
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus